Artikel afbeelding

Niets verslaat de natuur

Prolan wordt al meer dan 40 jaar geproduceerd en gebruikt in Nieuw-Zeeland, in de Scandinavische landen is het een begrip en nu is Prolan ook beschikbaar in de Benelux. Door de eigenschappen van Prolan wordt de levensduur van materiaal verlengd, minder storingen en gezonder voor de gebruiker.

Het product is absoluut niet schadelijk voor het milieu en de verwerker. De toepassingen zijn ontelbaar. Prolan is niet op olie basis maar op

basis van Lanoline (wolvet), een natuurproduct gebaseerd.

Prolan bied u een milieuvriendelijk alternatief voor de gangbare smeer

en anticorrosie middelen als kruipolie, tectyl maar ook voor de contactreiniger, kopervet, viscotene of keramisch vet welke

op chemische en vaak giftige basis zijn geproduceerd. En Prolan heeft ook de benodigde certificaten als bevestiging.

Prolan heeft een grote verscheidenheid aan toepassingen in alle industriële, maritieme, automotive, landbouw, offshore, food en elektrische gebieden

* Prolan werkt op alle oppervlaktes zoals gietijzer, koper, aluminium, plaatstaal, RVS, kunststof, nylon, plastic enz.

* Prolan is ook veilig te gebruiken op leer en rubber

* Prolan werkt zowel boven als onder water

* Hoge weerstand tegen UV straling

Prolan is niet statisch, trekt geen vuil aan. Kan makkelijk worden afgespoeld, Prolan blijft zitten onder de meest zware omstandigheden.

Prolan is zeer geschikt als isolatie, vocht verdrijver en anti-corrosie van elektrische systemen ( tot 70kv zie certificaat )

Denk aan verbindingen, electromotoren, regelaars, pompen, schakelaars, printplaten, stekkers, fittingen en schakelkasten.

Prolan is zeer geschikt als bescherming van hydraulische slangen zowel voor het metaal als slang, omdat Prolan aktief blijft is geen vetband. Verder zeer geschikt voor kabels, kettingen en appendages.

Als Prolan Medium op een staalkabel wordt gespoten trekt dit tot in de kern, en blijft daar ook, het spoelt NIET weg. De kabel blijft of wordt soepel. In de praktijk wordt Prolan medium gebruikt als een primer en met Prolan heavy of extreem worden de schaviel plekken bijgewerkt.

Het verschil is dat olie en vet wegspoelt, Prolan blijft actief (iets “plakkerig”), voor toepassingen waar dit vervelend is kan Prolan Enduro worden gebruikt. Deze heeft wel een langere “droogtijd” nodig om uit te “dampen”.

Prolan voorkomt elektrolyse als verschillende materialen zijn gebruikt

Prolan blijft actief en verdampt niet, spoelt niet weg en is bestand tegen water onder hoge druk ( 170bar )

Prolan is bestand tegen minerale zuren, zouten, aceton, wasbenzine, thinner, loog en reinigende zwavelproducten, mits droogtijd aan wordt gehouden.

Prolan voorkomt dat zuurstof en zout corrosie veroorzaken. En zet bovendien corrosie stil.

Beton/Cement en verf hecht NIET aan Prolan

Prolan Grease voorkomt dat schroefdraad gaat vreten, verder blijven bouten en moeren na een Prolan behandeling gangbaar, zelfs in zoutwater omgeving.

Prolan voorkomt en is bestand tegen STRUVIET” & “SCALE

( aangroei in leiding en pijpen )

Prolan is bestand tegen AD-BLUE

Prolan wordt gebruikt i.p.v. boorolie of als koeling bij draadsnijden

Prolan is uniek met alle certificaten en approvals, deze bevestigen alle unieke eigenschappen van Prolan

Prolan heeft een “geschikt voor gebruik in zout water” verklaring, ( DIN EN ISO 9227:2017 / 4628-3:2016 )

Prolan heeft een “geschikt voor zoetwater installaties” verklaring, hierdoor mag het bijvoorbeeld worden gebruikt bij rubbers, afdichtingen, coating en pakkingen voor drinkwater installaties, ballast en / of watertanks en persluchttanks.

Prolan Grease is hier het beste voor te gebruiken, als je Prolan als coating wil gebruiken kan je Prolan verwarmen tot je het kan rollen of vernevelen, het komt na te zijn afgekoelt in dezelfde viscositeit terug.

Prolan heeft een “isolatie verklaring voor 70Kv”, dit bevestigt dat het uitermate geschikt is als isolatie en anti-corrosie middel in schakelkasten, stekkers, verlichtings behuizingen en alles wat met stroom en elektronica te maken heeft.

Prolan voldoet aan NSF normen H1, H2 en R2 Hierdoor mag Prolan worden gebruikt in de voedselverwerking als smeer en anti-corrosie middel

Prolan heeft als corrosienorm een gradatie die beter is dan C5i

Prolan voldoet aan REACH/CLP, UN19/50, UFI en zijn er NATO nrs en safetysheets / manuals beschikbaar

Bij audits en interne kwaliteitscontroles door bijvoorbeeld NVWA op HCCP zijn de certificaten van Prolan het bewijs voor een duurzame bedrijfsvoering.

Prolan is absoluut niet schadelijk voor het milieu en de gebruiker.

Iedereen die reeds werkt met Prolan is zeer tevreden, naast de uitstekende smerende en beschermende eigenschappen bevat

het product geen giftige stoffen en is het onderdeel of de ruimte wat is behandeld netjes en schoon te benaderen. Verder is het effectief gebruik van Prolan zeer laag, dus de kostprijs is ook interessant

om de keuze te maken voor een milieuvriendelijk product.

Prolan wordt afhankelijk van de vloeibaarheid geleverd in spuitbus (0.5L wel op druk maar zonder drijfgas), literverpakking (1L/10L) of

drum (205L) en als vet in verpakkingen van 100ML/ 500gr/4kilo

De verwerking is afhankelijk van de temperatuur en vloeibaarheid, het kan worden gespoten, gerold, gekwast of zelfs bij de Enduro ingewreven.( Bijv. RVS of lakwerk wat in het zicht is en beschermt moet worden )

De handeling is dat Prolan voor anti-corrosie wordt opgebracht in lagen en eventueel een droogtijd heeft. Dit is per viscositeit afhankelijk. Hoe meer lagen hoe langer de werking ( gevallen van 5 / 7 jaar en levenslang bekend).

Alle info is opvraagbaar of beschikbaar op www.Prolan-benelux.com en te vinden op YOUTUBE, PINTEREST, Linkedin enz.

Prolan kan alleen worden verwijderd als het "vers" is met heet water, hogedruk en citroen.

Als het ouder is kan het alleen worden verwijderd met "witte petroleum/kerosine"

Voor vragen, bel, app of mail 24/7

Met vriendelijke groet,

Prolan Benelux

Wim van den Oever

Voor Nederland 06 25276990

Voor België 0032 474 419743

info@prolan-benelux.com

High end long life Lubricant and anti-corrosion products

Op July 7, 2021